Wat is mijn inspiratie?

De liefde voor mijn medemens.
Het mens-zijn boeit mij zeer.
En wat bezielt de mens ?
Hoe zit de mens in elkaar?
Waarom worden mensen ziek?
Wat zegt ons de tijd waarin we leven?
Hoe verhouden wij ons met/tot elkaar?
De natuur met de planten en de dieren en haar ‘onzichtbare’’ energieën.

 

Waarom de granaatappel?
 
De granaatappel werd me getoond in een droom en was zo duidelijk, dat ik naar de betekenis ben gaan zoeken en vond veel informatie en dit is samengevat.
Een vriendin van mij: Dinda Moerdijk heeft de vrucht geschilderd.
 
De vrucht staat symbool voor welzijn, vruchtbaarheid en geluk.
Hij is een teken voor geestelijke en creatieve kracht.
 
De granaatappel maakt met zijn rijkdom aan vruchten, pitten, bloemen, smaak en geur het wonder van het leven op aarde zichtbaar. Het is een oeroude boom, die de kracht en het weerstandsvermogen van de natuur symboliseert, haar diversiteit in de eenheid van het leven en haar vermogen tot vernieuwing en regeneratie.
De granaatappel is een heel lekkere vrucht uit het Middellandse zeegebied.
 
Uit studies is gebleken dat de vrucht een krachtiger antioxidant is dan bv. rode wijn of groene thee. De granaatappel bevat veel fenolbestanddelen en wateroplosbare tannines, waardoor hij een krachtig antioxiderend en ontstekingsremmend effect heeft.
De inhoud van de rijpe vrucht (met pitten) kan gewoon "uit de hand" gegeten worden. Door indikken van het uitgeperste vruchtvlees en pitten verkrijgt men grenadinesiroop. Deze siroop dient als basis voor vele limonades, likeuren, fruitsap of dressings alsmede om vlees te marineren. Om het verfrissende sap te winnen, wordt de gehalveerde vrucht als een citroen uitgeperst. Het sap wordt aan gerechten toegevoegd of samen met bv. mint als verkoelende drank genuttigd.
Van granaatboomschors maakte men vroeger inkt.

 


Webdesign & Online Marketing 123webidee